Szakmai nappal kezdi az új évet a Pest Megyei Igazgatóság

2015. január. 01., 16:01   |    

Szakmai nappal kezdi az új évet a Pest Megyei Igazgatóság

Az új esztendőt is egy hagyományos rendezvénnyel indítja a Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatósága: immáron kilencedik alkalommal kerül sor a Pest Megyei Szakmai Napra. A helyszín ezúttal is Gödöllő.

A szakmai nap keretében délelőtt két torna zajlik majd 16 csapat, körülbelül 160 fő – megyei edzők, játékvezetők, a volt válogatott labdarúgókból álló Grundfocisták és az igazgatóság együttese – részvételével egy időben három műfüves kispályán. Délután szakmai előadásokra kerül sor az egyetemi étteremben.

Ami a délelőtti „bemelegítést” illeti, sorozatban másodszor szerepel mind a 12 Pest megyei alközpont edzői csapata az Edzők Kispályás Tornáján, és már a harmadik Évnyitó Focitorna zajlik majd a trénerek vetélkedésével párhuzamosan a Táncsics Mihály úti műfüves sátor alatt. A szakemberek viadalára a Baranyi György alközpontvezető – aki a Pest Megyei Társadalmi Elnökség döntése értelmében az igazgatóság december 19-i évzáróján „Pest megye labdarúgásáért”-kitüntetésben részesült – által irányított Monori alközpont csapata érkezik címvédőként, míg az Évnyitó Focitorna esetében ugyanezen cím tulajdonosa a házigazda MLSZ Pest Megyei Igazgatóság együttese. Az Évnyitó Focitorna mezőnyét a házigazda MLSZ PMI mellett a Pest megyei Grundfocisták, a Pest megyei Játékvezető-válogatott és a Sportszelet című közép-magyarországi sportlap gárdája alkotja. A játékosok 7:30-tól gyülekeznek, a megjelenteket Szlahó Csaba, az MLSZ Pest megyei társadalmi elnöke (Vecsés polgármestere) és Benkő Tamás Pest megyei igazgató köszönti majd.

Az alközpontvezetők számára két, a másik tornán pedig egy kézilabdapálya-méretű játéktér áll majd a játékosok rendelkezésre; ezért esik a választás már ötödik esztendeje Gödöllőre, hiszen a fedett műfüves játéktér az időjárás és a szükséges számú „műhelyek” kialakítása miatt is egyaránt a legalkalmasabb helyszín. Az Évnyitó Focitornán az első két helyezett csapat „továbbjut”, és csatlakozik a másik torna elődöntős szakaszához. A döntőt 12:40-kor rendezik.

Délután 15 órától Kiss Baranyi Sándor, az MLSZ Utánpótlás-program vezetője tart előadást, amelynek címe: „A Magyar Labdarúgó Szövetség 2015/2016. évi utánpótlás-koncepciójának bemutatása”. Ennél a témánál valószínűleg nincs ma fontosabb és aktuálisabb a magyar futballban.

A másik előadó dr. Kárpáti Róbert pszichiáter lesz, aki a „Gyermeklabdarúgók mentális felkészítésének alapjai” címet adta előadásának, amely arra próbál majd meg rávilágítani, hogy a gyermeklabdarúgó még nem „kis” felnőtt sportoló, ezért aztán speciális kommunikációs technikákkal kell közelíteni hozzájuk. A szakember rámutat majd arra, hogy a speciális életkor speciális viselkedésformákat és prioritásokat hordoz, amelyek maximálisan befolyásolni képesek a gyerekek teljesítményét. Kárpáti Róbert kendőzetlenül beszél majd az utánpótlásedzők egyik ismerős problémájáról, amikor a szülők sajnálatos módon néha bizony szerepzavarban vannak gyerekeik sportkarrierjét illetően.

A szervezők nem csak azon edzőket várják a délután 15 órakor kezdődő előadásokra, akik a délelőtti focitornán részt vettek, hanem más szakembereket is elsősorban - de nem kizárólag - Pest megyéből. A részvétel ingyenes.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS