Iskolabajnokság Budapesten

2023. április. 28., 12:51   |    

Iskolabajnokság Budapesten

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság a tavasz folyamán tovább bővítette Grassroots eseményeinek repertoárját. 2023 tavaszán a Bozsik Intézményi Programban szereplő iskolák egy bajnokság keretében mérhetik össze erejüket.

Az esemény célja a folyamatos játéklehetőség biztosítása a közoktatási intézmények csapatai számára, valamint a grassroots labdarúgás szélesítése Magyarországon.

A bajnokság a III. és IV. korcsoportos gyerekek részére került kiírásra és csak azon intézmények nevezhettek, amelyek regisztrálásra kerültek az MLSZ által működtetett 2022/2023-as Bozsik Intézményi Programban. A résztvevő gyerekek csak olyan játékosok lehetnek, akik nem rendelkeznek érvényes labdarúgó versenyengedéllyel.

A III. korcsoportban (5-6. osztály) hét intézmény, míg a IV. korcsoportban (7-8. osztály) hat intézmény nevezett be.

A bajnokság során a csapatok mindkét korosztályban területi alapon két-két csoportba kerültek beosztásra, ahol két játéknap alkalmával oda-visszavágós rendszerben játszanak az alapszakasz helyezéseiért. Az alapszakasz után alsó- és felsőház kerül majd kialakításra, ahol a felsőház csapatai küzdenek majd a bajnokság dobogós helyezéseiért.

A mérkőzések helyszínéül az intézmények által használt sportpályák szolgálnak.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS