A Kelen SC nyerte a 45. Budapest Kupát

2021. május. 06., 09:51   |    

A Kelen SC nyerte a 45. Budapest Kupát

2021. május 5-én, szerdán 18:30-tól került sor a 45. Budapest Kupa döntőjére. A fináléba a Budapest I. osztály első két helyezett csapata, a Kelen SC és a Csepel FC jutott be. Az erőviszonyok alapján számítani lehetett rá, hogy kiélezett, izgalmas találkozót láthat majd az a 400 néző, aki a korlátozások adta lehetőségek között és a rossz idő ellenére is kilátogatott a mérkőzésre. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők részére az MLSZ Budapesti Igazgatóság a youtube-on online közvetítést biztosított, így sokkal többen láthatták, ahogy a Kelen SC 0-0-s rendes játékidő után Kádár Máté 117. percben szerzett remekbe szabott góljával - 2019-et követően - második alkalommal nyerte meg a Budapest Kupát.

A találkozót a Csepel kezdte jobban, és az elején nyomást sikerült gyakorolni ellenfelére. Az idő előrehaladtával kiegyenlítetté vált a találkozó, a második játékrészben pedig némi Kelen dominancia alakult ki, de nagy különbség továbbra sem volt a csapatok között, gólkülönbség pedig végképp nem. A 0-0 módosítására a hajrában volt a legtöbb lehetőség. A Kelen SC többször is megnyerhette volna a meccset: a 83. percben Kádár Máté szólója után estében lőtt kapura, de Szűcs Krisztán védett. A szöglet után Balogh Bence fejesét védte bravúrral Szűcs, Balogh ismétlése pedig a kapufáról jött ki. A 92. percben a Csepelnek is meccslabdája volt, Mankó Dávid dönthetett volna 13 méterről, de szorongatott helyzetből leadott lövése kevéssel a kapu jobb oldala mellett ment el. A rendes játékidő nem hozott eredményt, a hosszabbításban pedig mindkét csapaton látszódtak a fáradtság jelei, amely nem is csoda egy ennyire nehéz évad során. A heroikus küzdelmet a Kelen bírta jobban, a 116. percben a csereként beállt Koós Bálint remek lövését még szép mozdulattal védte Szűcs Krisztián, azonban egy perc múlva Kádár Máté 16 méterről leadott bal sarokba jutó löketébe már ő is csak beleérni tudott. Erre a gólra a Csepelnek sem ideje, sem ereje nem volt már reagálni.

A mérkőzés csodás és sportszerű szurkolás közepette zajlott, a Csepel-tábor hangosabb volt, de a Kelen gyerekserege is nagyon kitett magáért. Összességében az időjárás adta nehézségek ellenére is ismét egy remek hangulatú döntőre kerülhetett sor.

 

A színvonalas játékvezetést Juhos Attila, az MLSZ Budapesti Igazgatóság Játékvezető Bizottságának elnöke emlékplakettel köszönte meg, míg az érmeket és a kupákat, valamint a vándorserleget Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója adta át.

Különdíjban részesült a győztes gólt szerző Kádár Máté, akit az Igazgatóság munkatársai a mérkőzés legjobbjának választottak.

 

 

Vélemények:

Harmati Tamás (a Kelen SC vezetőedzője): - Először is gratulálok minden játékosomnak és a stábomnak a kupagyőzelemhez.  Örülök, hogy most már a csapatból mindenki legalább egyszer átélhette ezt az érzést, élményt! Természetesen nagyon szépen szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített minket, hogy ezt a kupát másodszorra is meg tudjuk hódítani! Külön nagy köszönet a Kelen szurkolóknak, a Kelen-családnak, akik ilyen időjárási viszonyok mellett is eljöttek és biztatták a csapatot, remélem, nekik is egy nagy élmény nyújtott ez az este.- Az első félidőben nem tudtuk elég gyorsan járatni a labdát, ami ilyen időjárási viszonyok mellett talán érthető is, így kevés lehetőségünk adódott. A második félidőben egy kicsit rendeztük a sorokat és ez jó hatással volt a labdabirtoklásunkra, ennek köszönhetően jóval dominánsabban tudtunk fellépni a pályára és onnantól kezdve egészen a 120. percig kontroll alatt tudtuk tartani a játékot. Úgy érzem, hogy megérdemelten emelhettük fel a kupát a mérkőzés végén! Nagy ünneplésről természetesen szó sem lehet, hiszen szombaton újabb fontos feladat vár ránk, mert mindenféleképpen szeretnénk elérni az év elején kitűzött nagy célunkat!

Takács László (a Csepel FC játékos-edzője): - A meccs előtt egy kérésem volt a csapat felé, hogy adjunk ki mindent magunkból ebben a 90 percben, ne maradjon bennünk hiányérzet, amikor lejövünk a pályáról. Úgy érzem, ez sikerült, mindent megtettünk, emelt fővel veszítettünk. Magáról a mérkőzésről annyit, hogy a védekezésünk jól működött, támadásban kellett volna kicsit több. Ellenfelünknek több helyzete volt de a rendes játékidő végén nekünk is volt meccslabdánk, amivel megnyerhettük volna a találkozót. Gratulálunk a Kelennek a kupagyőzelemhez! Köszönjük a profi szervezést, jó volt részese lenni ennek a napnak, szurkolóinknak pedig a fantasztikus biztatást, ami végig segített minket a 120 perc alatt.

fotók: ifj. Thaly Zoltán


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS