A Csepel nyerte a 47. Budapest Kupát

2023. május. 11., 14:30   |    

A Csepel nyerte a 47. Budapest Kupát

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság 2023. május 10-én a Budafoki MTE Stadionban közel 700 néző előtt rendezte meg a 2022/23-as Budapest Kupa döntőjét.

A 47-ik alkalommal kiírt sorozat fináléja végig óriási szurkolás mellett zajlott. Még a VIP páholyban is igazi kupahangulat uralkodott, ki a Csepelért, ki a Pestszentimréért, ki pedig csak a jó meccsért szorított.

A meghívott vendégek között volt Marco Rossi is, akit mindkét együttes képviselője ajándékokkal látott el. A rendes játékidőben gólt se a magyar válogatott szövetségi kapitánya, se más nem láthatott, mert a találkozó csak a 2x15 perces  hosszabbításban dőlt el. A Csepel-Csep-Gól a csereként beállt Pásztor Péter 96. percben szerzett góljával 1-0-ra győzedelmeskedni tudott és ezzel a találattal egy évre elhódította a díszes vándorserleget!

A mérkőzés menete:

  1. félidő

5’ Németh Zoltán támadta le veszélyesen Iváncsik Norbertet, a labda végül a kapu mellett hagyta el a játékteret.

9’ Czene Péter szabadrúgásába Gauzer Levente ért bele úgy, hogy a labda saját kapujára vágódott, Szűcs Krisztián bravúrral hárítani tudott.

24’ Choman Mohamed Ádél ment el a jobb szélen, remekül ívelt át Mészáros Dánielhez, aki visszafejelte a labdát a kapu előterébe.

27’ Zsivoczky-Pandel Péter adott nagy labdát Torda Bencének, aki lőtt is, de a kapujából kilépő Iváncsik védeni tudott.

41’ Choman Mohamed Ádélt  ugratták ki remekül, és úgy tűnt Szücs Krisztián a tizenhatoson belül szabálytalankodott vele szemben. A játékvezető nem ítélte büntetőnek az esetet.

  1. félidő

48’ Németh Zoltánt lökték fel a tizenhatos előtt. A szabadrúgást Zsivoczky-Pandel Péter félméterrel lőtte a kapu fölé.

56’ Zsivoczky-Pandel Péter 22 méteres lövését ütötte a kapu fölé Iváncsik Norbert.

60’ Zsivoczky-Pandel Péter 23 méteres szabadrúgását ismét fogta a Pestszentimre kapusa.

80’ Újabb csörte Zsivoczky és Iváncsik között, de a a 24 méterről kapura tett labdát követően ismét a hálóőr nyert.

    Hosszabbítás:

96’ A csepeli cserék összehozták a győztes gólt. Seregy Tamás a tizenhatoson belül passzolt Jencsik Szilárdhoz, akinek passza egy védőről Pásztor Péter elé került, a 19 éves játékos pedig 12 méterről nagyon okosan a kapu jobb oldalába helyezte a labdát.

113’ Győrfi Dominik szögletét követően Szombaty Dániel fejese ment fölé.

Az ünnepélyes díjkiosztón a kupát, az érmeket, és az ajándék labdákat Vámos Tibor az MLSZ versenyigazgatója, Dr. Borbély Zoltán az MLSZ budapesti társadalmi elnökségének alelnöke, és Lovász Tamás István az MLSZ budapesti igazgatója adta át.

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a BLSZ megválasztotta a mérkőzés legjobb játékosát is, a díjat a Pestszentimrei SK kapusa Iváncsik Norbert vehette át Vámos Tibortól.

 

fotók: Ifj. Thaly Zoltán


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS