Sorozatban harmadszor lett az Airnergy a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna győztese

2022. január. 09., 18:43   |    

Sorozatban harmadszor lett az Airnergy a BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna győztese

2022. január 9-én véget ért az MLSZ Budapesti Igazgatóság szervezésében megrendezésre kerülő BLSZ Felnőtt Téli Teremtorna. A tornát - immáron sorozatban harmadszor - az Airnergy FC nyerte meg.

2021. decemberében indult útjára a BLSZ Felnőtt téli Teremtorna. A benevezett 24 csapat először csoportmérkőzéseken mérkőzött meg egymással, majd közülük 16-án a középdöntőkben folytathatták a versengést. A döntő napra 8 csapat maradt versenyben.

Az első negyeddöntőt a Pestszentimre és a Nagytétény vívta, és hiába volt viszonylag kiegyenlített a játék, a BLSZ II-es Nagytétény nagyarányú, 7-2-es győzelmet aratott. Az Építők és a Nimród csatája következett, és itt is az alacsonyabb osztályú csapat jutott tovább. Hiába vezetett az Építők kétszer is két góllal a végére a Nimród - többek között Könczey Balázs remek játékának köszönhetően - 4-4-re mentette a meccset. Büntetők következtek, amelyet a BLSZ II-es csapat nyert meg 2-0-ra.

A MUN és a SZAC találkozóján nem folytatódott az eddigi meccsek gólzápora. A MUN Feil Máté és Szigeti Attila találatával már az 5. percben 2-0-ra vezetett, de ezután már csak a SZAC tudott betalálni, 7 perccel a vége előtt Kovács István lőtt gólt, ez azonban csak a hajrát tette élessé. Maradt a MUN-siker.

Az Airnergy és a BÜSKE negyeddöntőjében igazolódtak az erőviszonyok, 10-1-el jutott tovább a zöld-fehér csapat.

Az elődöntők következtek. A Nimród ellenállhatatlan volt a Nagytétény ellen és 9-2 vel jutott a fináléba.

Bár a MUN SE és az Airnergy elődöntője szorosabb volt, az esélyesebb Airnergy így is magabiztosan 4-0-al jutott döntőbe.

A bronzcsata fáradtság ide vagy oda a torna egyik legjobb mérkőzése volt, az utolsó percig tartó izgalmak után a Nagytétény 7-6-ra verte a MUN-t.

A döntő is remek színvonalú volt. Az Airnergy a 11. percre kétgólos előnyre tett szert, a Nimród innentől kezdve csak üldözte az eredményt, de utol nem érte, Gabura Gyula csapata 4-2-re nyerte a BLSZ Felnőtt Téli Teremtornát, sorozatban harmadszor.

A torna legjobb játékosa Könczey Balázs lett a Nimródból, a legjobb kapusnak Koksa Patrikot választották az Airnergy-ből, míg a gólkirályt szintén a zöld-fehér csapat adta, Sztojka Márk 17 góllal végzett az élen.

A záró ünnepségen az első négy helyezett csapatnak járó kupákat és labdákat, valamint a különdíjasoknak járó ajándékokat Lovász Tamás István az MLSZ Budapesti Igazgatója és Czakó Tibor az MLSZ Budapesti Igazgatóság Öregfiúk, OldBoys Veterán Versenybizottsági elnöke adták át.

A döntő nap teljes eredménysora elérhető az MLSZ Adatbankban: ITT!

A tornagyőztes csapat edzője, Gabura Gyula így nyilatkozott honlapunknak:

Mindig szívesen jövünk erre a színvonalas tornára, amely egy nagyszerű kezdeményezés. Ismét jó színvonalú mérkőzéseket játszhattunk teremben, remek körülmények között, remek szervezésben. Annak ellenére, hogy harmadszor nyertük meg a tornát, nem fogjuk megunni, ígérjük, hogy jövőre is itt leszünk és szeretnénk akkor is az első helyért küzdeni.

fotók: Ifj. Thaly Zoltán


A hírkategória további hírei

Általános
A Csepel nyerte a 47. Budapest Kupát
Általános
Iskolabajnokság Budapesten

2023-04-28 12:51:01

Iskolabajnokság Budapesten

Általános
A Kelen SC nyerte a 45. Budapest Kupát
MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS