Polgárőrök segítenek a megyei egyesületek rendezőinek

2014. január. 17., 11:23   |    

Polgárőrök segítenek a megyei egyesületek rendezőinek

Az MLSZ 2013 őszén kötött együttműködési megállapodást az Országos Polgárőr Szövetséggel. A megegyezés értelmében a megyei igazgatóságok külön is megállapodtak az OPSZ-szel. Komárom-Esztergom megyében a napokban jelentették be a partnerség részleteit.

A polgárőr egyesületek elsősorban a megyei osztályokban szereplő labdarúgócsapatok mérkőzéseinek biztosításában vesznek részt. Az OPSZ és az MLSZ november 21-i egyeztetése a megyei szintű megállapodások kidolgozásának segítését és azonos elvek mentén történő elkészítését szolgálta.

- Ahhoz, hogy a szurkolók visszatérjenek a focipályákra, az egyik fontos feltétele az, hogy biztonságban érezzék magukat akár a kisgyerekek, akár az idősebbek – hangzott el azon a tatabányai sajtótájékoztatón, amelyen együttműködési megállapodást kötött a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Komárom megyei igazgatósága és a megyei polgárőr szövetség.

– Osztályoktól függetlenül fontos a biztonság annak érdekében, hogy minél több szurkoló kilátogasson a labdarúgó mérkőzésekre. A kilencvenes években még a megyei bajnokságok meccsein is több százan buzdították a csapatokat, ma már ez a szám megcsappant, kivéve egy-egy szomszédvári rangadót. – tette hozzá Khéner László megyei igazgató.

– Három fontos szempontnak kellene megfelelni ahhoz, hogy ismét több néző előtt lépjenek pályára a csapatok. Az egyik az infrastruktúra fejlesztése, a másik a foci színvonalának javulása, a harmadik pedig a biztonság. Műfüves pályák épültek, sporttelepek újultak meg az elmúlt időszakban így e téren már elindult a fejlődés. A színvonal emelkedését az OTP Bank Bozsik-programtól és a klubokban végzett szakmai munka minőségének javításától várjuk. A biztonság területén pedig ezzel a megállapodással léptünk egy nagyot előre. Mi mostantól a megyei polgárőr szövetséggel működünk együtt annak érdekében, hogy a megyei bajnoki meccseken is biztonságban érezzék magukat a szurkolók. Hamarosan biztonsági bizottságot is létrehozunk a megyében.


Bárdos Zoltán, a megyei polgárőrszövetség elnöke, az országos szövetség elnökségi tagja elmondta, hogy tavasztól kettő-négy polgárőr lesz jelen a mérkőzéseken. A rendezők kötelezettségeit nem veszik át, azért lesznek ott, hogy segítsenek nekik. A legtöbb megyei településen működik polgárőr egyesület, így a legtöbb megyei bajnoki mérkőzésen jelen tud lenni a polgárőrség, segítve a helyi rendezők munkáját.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS