Németországban járt a Komárom megyei delegáció

2013. november. 05., 11:42   |    

Németországban járt a Komárom megyei delegáció

A Rajnai Labdarúgó Szövetség meghívására szakmai úton Németországban járt az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóság delegációja.

Khéner László MLSZ megyei igazgató vezetésével tartalmas programokon vett részt a megyei küldöttség. Buzánszky Jenő (tiszteletbeli elnök), Blázsik Ferenc (elnökségi tag), Faragó Miklós, Hoffmann József (mindkettő nemzetközi kapcsolatokért felelős), Baranya István (szakmai igazgató) és Csák Albert (grassroots koordinátor) megtekintette a Kölnben megrendezésre került Németország-Írország világbajnoki selejtező valamint a Mainz-Mönchengladbach jótékonysági mérkőzést. A mérkőzések megtekintése mellett utánpótlás és szakmai egyeztetéseken is részt vett a delegáció. Walter Desch a Rajnai Labdarúgó Szövetség elnökével és Dr. Theo Zwanziger volt DFB elnök úrral is találkozott a küldöttség.
- Nagyon hasznos tapasztalattal lettünk gazdagabbak Németországban - mondta a látogatásról Khéner László. - A Magyar Labdarúgó Szövetség által indított OTP Bank Bozsik-program sok mindenben hasonlít a német utánpótlásprogramhoz. A németek tizenhárom évvel ezelőtt, a sikertelen (utolsók lettek csoportjukban) Európa-bajnoki szereplés után döntöttek úgy, hogy megreformálják utánpótlásukat. 2000-ben elindítottak egy utánpótlásprogramot, ami 2010-re ért be, az eredmény látszik is a német utánpótlás- és felnőtt válogatottak eredményein. Nincsenek csodák, hasonló a struktúra mint nálunk, hiszen a kiválasztás és tehetséggondozás körzeti és alközponti szinteken történik. Bízom benne, hogy az MLSZ vezetése által 2010-ben újraindított OTP Bank Bozsik-program hasonlóan sikeres és eredményes lesz, mint Németországban és akkor elmondhatjuk majd néhány év múlva, hogy újra sikeres labdarúgásunk van. Addig viszont türelemmel kell lennünk, és keményen kell dolgoznunk futballunk felemelkedése érdekében!

Október 14-17-ig a Fritz Walter Alapítvány delegációja egy 8 fős gyerekcsapattal vendégeskedett Komárom megyében. Az MLSZ Komárom-Esztergom Megyei Igazgatósága a Tatai Olimpiai Központban szállásolta el a vendégeket, akik a tartalmas programok között megtekintették a Magyarország-Andorra válogatott mérkőzést, valamint részt vettek a dorogi Buzánszky Kupán. Érdekesség, hogy a delegációval tartott Varga Attila (a volt válogatott labdarúgó, Varga Zoltán fia), aki Németországban Münchenben él. Ő is aktív tagja a Fritz Walter Alapítványnak.

December elején az U13-as korosztályban Komárom megye egy csapata részt vehet a Fritz Walter Nemzetközi Labdarúgó Tornán Kaiserslauternben.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS