Megyeválogatottak tornája

2013. július. 26., 16:11   |    

Megyeválogatottak tornája

Szombaton és vasárnap Tiszaújvárosban rendezik meg a megyeválogatottak tornáját.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nemrégiben hívta életre a megyeválogatottak tornáját, több ok miatt is: az egyik érv az volt, hogy ezen sorozat támpontot adjon a következő szezonban a magyar amatőr válogatott kialakításához (amely a 2013/2014-es évadtól kezdve nem állhat csupán amatőr bajnokságokban szereplő labdarúgókból), másrészt azért, hogy ezzel is segítse a felkészülést a soron következő pontvadászatra.

A csatározás első, helyi lépcsőfoka megyei kiválasztók voltak, majd a szervezők a tizenkilenc megye és a BLSZ válogatottját négy, területi alapon kialakított csoportba sorolták, így alakult ki az, hogy az egyes számú ötösben Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg válogatottja küzd meg egymással. A mérkőzések kétszer huszonöt percig tartanak majd, a csoportban legjobbnak bizonyuló gárda jogot nyer arra, hogy részt vegyen a négyes döntőben, amelyet augusztus 3-án bonyolítanak le Nyíregyházán.

Nem játszhat a tornán az a labdarúgó, aki korábban bármikor profi szerződéssel volt alkalmazva, aki valaha akár egyetlen alkalommal is NB I-es mérkőzésen szerepelt, illetve aki 1995. január 1. után illetve 1974. január 1. előtt született.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS