Megyei válogatottból az NB II küszöbére

2015. március. 04., 11:00   |    

Megyei válogatottból az NB II küszöbére

A hétvégi, tavaszi nyitányon a két gárda őszi találkozójához hasonlóan ezúttal is 3–0-ra győzött a Vác FC együttese a Dunaharaszti MTK ellen az NB III, Közép-csoportjában. A piros-kékek első találatát egy 24 esztendős fiatalember, a megyei amatőrválogatottak viadalán feltűnt, a télen a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlról igazolt Kószás Krisztián szerezte.

Az 1991-ben, Győrben született fiatal labdarúgó a megyeszékhelyhez közeli Győr-Ménfőcsanakon kezdte pályafutását, majd Dunaszegen, 2011 nyarától pedig egészen az idei év februárjáig Nyúlon szerepelt, innen igazolt át a megyei I. osztályú együttesből a harmadik vonalban listavezető váciakhoz.

Kószás Krisztiánra még a megyei amatőrválogatottak december 13-i, Makón megrendezett és végül Pest megyei sikerrel záruló országos döntőjén figyelt fel Csank János, a Vác trénere, aki akkor a Pest megyei amatőrválogatott szakvezetője is volt egyben. Kószás Krisztián elmondta, egy álma vált valóra azzal, hogy Vácott szerepelhet, igazából még most sem hiszi el, hogy a Duna-parti csapatnál, Csank János mesteredző, egykori szövetségi kapitány kezei alatt dolgozhat.

A tavaszi nyitó fordulóban Dunaharasztiban szerzett gólja csak az első lépés volt a sikerek felé vezető úton, és azzal is tisztában van, hogy sokat kell még dolgoznia annak érdekében, hogy magasabb szinten is tartósan megállja majd a helyét.

- Lipóton a Győr-Moson-Sopron megyei válogatottal megnyertük a regionális selejtezőt, majd a Horváth Dénes vezetőedző által irányított csapatunk Makón is derekasan helytállt, hiszen a harmadik helyen végeztünk, ami meglátásom szerint remek eredmény. Az pedig külön öröm volt számomra, hogy a Pest megye elleni elődöntőn is eredményes tudtam lenni. Nyilván ez is sokat nyomott a latban, hogy Csank mester felfigyeljen rám. Ha így utólag belegondolok, azt kell mondanom, jókor voltam jó helyen – árulta el érdeklődésünkre Kószás Krisztián.

Innen aztán álomszerű volt a folytatás, hiszen január 6-án, a téli felkészülés kezdetekor csatlakozhatott a váciakhoz, és két hét próbajátékot követően ajánlottak számára szerződést.

- Nem vitás, sokat változott az életem azzal, hogy Vácra igazoltam, hiszen teljesen új, az eddig megszokottól eltérő környezetbe kerültem, arról már nem is beszélve, hogy egy sokkal erősebb bajnokságban, NB-s szinten futballozhatok, képzett labdarúgók, taktikailag és technikailag jól felkészített csapatok között. Szerencsére a családom, a testvéreim maximálisan mellettem állnak és segítenek mindenben. Harmadik hónapja vagyok a váci klubnál, eleinte a nővéremnél, ezután pedig a bátyámnál laktam, de az egyesülettel közösen is keressük a megfelelő lakhatás, albérlet lehetőségét, szóval a körülményekre igazán nem lehet semmiféle panaszom. Ami pedig a szakmai részt illeti, még korai lenne az esetleges bajnoki címről és a feljutásról beszélni, de ha ez netán összejönne a szezon végén, az már igazán hab lenne a tortán, mondhatnám úgyis, az álmaim netovábbja – vázolta a Váccal kapcsolatos terveit Kószás Krisztián.

A Dunaharaszti – Vác NB III-as Pest megyei „házi” rangadót a helyszínen tekintette meg Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója is, aki a pmlsz.hu portál érdeklődésére elmondta: – A téli felkészülési időszakban a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályú Nyúl csapatából az NB II-re aspiráló patinás Vác FC-be igazoló Kószás Krisztián példája hitelesíti és erősíti az amatőr labdarúgásban tevékenykedő tízezrek elhivatottságát, eltökéltségét. Lám: a két évvel ezelőtt útjára indított megyei amatőrválogatottak tornája nem csupán a legjobb amatőr labdarúgók évenkénti küzdelemsorozata, hanem egyszersmind az alacsonyabb osztályban szereplő tehetségek seregszemléje is. Tavaly decemberben Makón, a Pest – Győr megyei elődöntőből – illetve voltaképpen az egész sorozatból – mind Csank János és klubja, mind a nyúliak játékosa, Kószás Krisztián is profitált. Kívánom, hogy az egyesület és újdonsült labdarúgójának kapcsolata még sokáig gyümölcsözzön, minél magasabb szinten.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS