Június 8: Pest megyei kupavasárnap Monoron

2014. június. 05., 14:09   |    

Június 8: Pest megyei kupavasárnap Monoron

Június 8-án, vasárnap kora délután veszi kezdetét az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság 2014-es kupanapja.

A félnapos rendezvényre mindössze 500,- forintért válthatnak jegyet az érdeklődők, s cserébe gyerektornát, majd a női, végül a férfi kupadöntőt tekinthetik meg, emellett a tikettek tulajdonosai két tombolahúzáson is részt vehetnek. Az eseménynek Monor, és annak minden igényt kielégítő, két öltözőépülettel és fedett lelátóval rendelkező stadionja ad otthont, amelyen szakértőként foglal majd helyet Várhidi Péter egykori szövetségi kapitány.

Az idén – legalábbis ismert „újkori” történetében – nyolcadik alkalommal sorra kerülő férfi felnőtt Pest Megyei Kupa-döntőbe a megyei első osztályú bajnokságot toronymagasan megnyerő Vác FC és a megyei második vonalban végül – ha kissé döcögősen is, de – ezüstérmet szerző Nagykáta SE jutott. Kettejük összecsapására 17:30-kor kerül majd sor. Döntetlen esetén 2x15 perces hosszabbítás következik.

A mérkőzést a lelátó sajtórészéről fogja végignézni Várhidi Péter egykori szövetségi kapitány, a Sport televízió állandó szakértője, akinek észrevételeit az igazgatóság Facebook-oldalán lehet majd negyedóránként nyomon követni, illetve a Sportszelet június 13-i, pénteki lapszámában hosszabban, részleteiben is megismerni.

Közvetlenül a nagykátai és a váci legények előtt, 15:00 órától lép pályára a Pest Megyei Női Kupa fináléjában a Dabas-Gyón FC gárdája a Hevesi DFC ellen. Ennek a döntőnek az érdekessége, hogy azt utoljára 2010-ben rendezte meg a szövetség, a Csepel-stadionban akkor sorra kerülő fináléban éppen a most házigazda szerepét betöltő monoriak nyertek, így ma még ők a patinás serleg védői. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntést, a kupagyőzelem büntetőrúgásokkal dől el.

A szebbik nem képviselőinek összecsapását egy hagyományteremtő céllal kiírt négycsapatos gyerektorna előzi meg, amelyen a Dabas-Gyón, a Monor, a Nagykáta és a Vác U14-es korosztályú gárdái mérik össze tudásukat ¾ pályán, 13:15 órás kezdettel.

Egy szónak is száz a vége: aki teheti, látogasson ki vasárnap délután Monorra, ahol nem csupán három izgalmasnak ígérkező verseny végkifejletét nézhetik végig az érdeklődők, de Pest megyei rendezvényen most láthatják utoljára a tavaly tavasszal még NB II-es váci felnőtt csapatot. A félnapos sporteseményre a belépőjegy mindössze 500,- forintba kerül, amely egyben tombolaként is szolgál: a női és a férfi döntő szünetében húzzák majd ki az értékes nyereményeket a szervezők. 14 éves kor alatt a belépés ingyenes.

A szurkolók folyamatos tájékoztatásáról és a jó hangulatról hivatásos szpíker gondoskodik majd. Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága – csakúgy, mint 2010 óta minden megyei kupadöntőre – ezúttal is négyoldalas, színes mérkőzéskiadvánnyal kedveskedik a szurkolóknak, és a csapatok tagjainak.

A részletes program:

13:15-től 14:50-ig: 1. Sportszelet Pest Megyei Mini Kupa (résztvevők: Dabas-Gyón FC, Monori SE, Nagykáta SE, Vác VLSE)
15:00-től: Dabas-Gyón FC – Hevesi DFC 2. Football Factor Pest Megyei Női Kupa-döntő

17:00-kor: az MLSZ PMI grassroots szervezői tanfolyamán végzett hallgatók okleveleinek átadása
17:10-kor: a Nagykáta SE öregfiúcsapat aranyérmeinek átadása
17:30-tól: Nagykáta SE – Vác FC 8. Raiker Pest Megyei Kupa-döntő

Mind a nyolc pályára lépő csapat legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgója külön elismerésben és díjazásban részesül.
A Football Factor jóvoltából a nézők egy lövőerősség-mérő készülék segítségével letesztelhetik rúgásuk sebességét és erejét, és lehetőség nyílik cipőtesztelésre is.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS