Ezer gyerek a pünkösdi focifesztiválon

2014. június. 10., 22:49   |    

Ezer gyerek a pünkösdi focifesztiválon

Közel ezer gyerek lépett pályára az MLSZ budapesti igazgatósága rendezésében a III. Pünkösdi Gyermek Futballfesztiválon.

Öt helyszínen, hét korosztályban – 7 évesektől 13 évesekig – 103 csapat szerepelt. Az alsó három korcsoportban a torna egynapos volt, míg az „idősebbek” két napon keresztül játszottak egymással.

A fesztivál legeredményesebb egyesületének az Ikarus BSE bizonyult, élen végzett az U7-es és az U11-es korosztályban, a két első hely mellett két második hely is jutott a klubnak. Négy éremmel büszkélkedhet a CsHC 94 FC is, a mérlegük egy arany, két ezüst, és egy bronz. A CsHC az aranyat az U13-as mezőnyben nyerte.

Az U9-es korcsoport győztese a Gloriett SE, az U10-eseké a Csepel FC, míg az U12-eseké az UTE gárdája lett. Érdekesség, hogy a Csepel FC egy évvel korábban, akkor még az U9-es korcsoportban is az első helyen végzett. Az UTE a 2013-as Pünkösdi focigálán a 11 évesek mezőnyében vesztett a döntőben, csak ezüstérmes lett, most viszont egy évvel „öregebben” már aranyat szerzett.

3|

A fővárosi együttesek mellett hét vidéki településről is érkeztek csapatok, és közülük a Lábatlani FC szerepelt a legjobban, az U8-as korosztályban az első helyet szerezte meg.

Az ünnepélyes díjkiosztón a Csepel FC stadionjában kupákat valamint érmeket vehettek át a döntőbe jutottak, és különdíjban részesültek a csapatok legjobbjai. Ajándékokat – labda, sapka, zászló, csokoládé – kapott a tornán résztvevő valamennyi csapat játékosa. A legjobbaknak a díjakat Lovász Tamás István, az MLSZ budapesti igazgatója, és a korábbi válogatott labdarúgó, Kiss László a BLSZ szakmai igazgatója adta át.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS