Elbúcsúztatta az évet a Pest megyei igazgatóság

2014. december. 22., 13:31   |    

Elbúcsúztatta az évet a Pest megyei igazgatóság

Az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága december 19­-én, pénteken délután tartotta évzáróját a Megyeháza Dísztermében.

A résztvevők száma előrevetítette: rendkívül eredményes esztendő ünnepi záró eseményére gyülekeztek a Megyeháza előterében több mint másfél százan. Az ünnepséget Benkő Tamás, az MLSZ Pest Megyei Igazgatója nyitotta meg, ezt követően került sor a pulpituson helyet foglaló, a díjátadásokban való közreműködésre felkért vendégek bemutatására, igaz, ifj. Albert Flórián, Híres Gábor, Jenei Sándor, Kabát Péter és Kiss Baranyi Sándor különösebben nem szorult bemutatásra a Pest megyei amatőr futballközösségben.

A díjakkal és ajándékokkal, oklevelekkel roskadásig telt asztalról elsőként azon négy sportszervezet vezetője vehette át – Jakab Béla tiszteletbeli elnöktől – emlékplakettjét, akik idén ünnepelték fennállásuk valamelyik jubileumát. Sorrendben a Tápiógyörgye KSK (50 éve alakult), a Kiskunlacház II. kerületi Pereg SE (90), a Tárnok KSK (100) és a Dunakeszi Kinizsi (100) képviselői járultak a pulpitus oldalához.

A soron következő elismerések a kiemelt médiatevékenység elismeréseként találtak gazdára, a Sportszelet című közép­-magyarországi sportlap által ősszel indított honlapverseny helyezettjei (1. www.aszodfc.hu, 2. www.dunakeszikinizsi.com, 3. www.tapioszecsofc.com) B. Nagy Zoltán főszerkesztőtől kapták meg jutalmukat, majd Benkő Tamás megyei igazgató a harmadízben odaítélt „Az év Pest megyei futballkrónikása” díjat adta át Sipos Hajnalkának (fotóriporter) és B. Nagy Zoltánnak.

Ezután a játékvezetők kerültek középpontba, a 2. Sportszelet­sípmester-díjat – sorozatban harmadik alkalommal – Szalai Zoltán, míg az 5. Futsal­Sporiszelet­-díjat – másodszor egymás után – Laczkó Zoltán érdemelte ki. Antalics Ádám a nyáron a Pest Megyei Igazgatóság által szervezett grassroots szervezői tanfolyam végzett hallgatók számára adta át az okleveleket Kiss Baranyi Sándorral közösen. Ezután három kisgyermek vette át Jenei Sándortól ajándékait, mint a 2014­-es őszi Pest Megyei Grund Road Show­sorozat legfiatalabb, még nem igazolt résztvevői: Gyuricska Bence (a vecsési grundról), Pintér Olivér (a pomázi grundról) és Sándor Brendon (a dunakeszi grundról) nagy taps kíséretében jöttek ki ajándékaikért.

A május 25­-i, a Puskás Ferenc Stadionban rendezett 50. Amatőr Kupa­finálét vívó Biatorbágy és a győztes Pilisi LK­ Legenda Sport vehetett át elismerő oklevelet teljesítményükért. Következett a november 4­-i 3. Pest Megyei Gólkirályok Gáláján át nem vett gólkirályi különdíjak átadása Kabát Péter segítségével, majd a 2007/2008. óta minden versenyév végén összeállított éremtáblázat 1­-5. helyezettje kapott jutalmat: 1. Taksony SE (5 aranyérem); 2. Nagykáta SE (1 arany­, 4 ezüst­ és 1 bronzérem); 3. Tápiószecső FC (2 arany­ és 1 bronzérem); 4. Gödi SE (1 arany­, 2 ezüst­ és 1 bronzérem); 4. Kistarcsai VSC (4 ezüst­ és 1 bronzérem).

A 2010 óta odaítélt szakmai kategóriák győzteseinek bemutatására Benkő Tamás Németh Antal szakmai igazgatót kérte fel, akinek Kiss Baranyi Sándor és Híres Gábor segített a díjak átadásában. Íme az egyes kategóriák és a győztesek:

Legjobb utánpótláscsapat: Szigetszentmiklósi TK (U21)
Legjobb felnőtt csapat: Vác FC
Legjobb utánpótlásedző: Nagy Dániel (Gödöllői SK)
Legjobb utánpótláskorú játékosok: Dalkó Soma (Dunakanyar SE) és Kalmár Sándor (Ráckeve, Budapest Honvéd)
Kiemelkedő utánpótlás­-nevelő egyesület: Gödöllői SK
Életmű­díjas: Sándor Pál (Monori SE)
Legjobb felnőtt edző: Csank János.

A 3. Pest Megyei Amatőr Aranylabda­ díjakat ifjabb Albert Flórián adta át.

2014­-ben az Aranylabda­ szavazás végeredménye:

1. Rusvay Gergely (Vác FC)
2. Csizmadia Zoltán (Érdi VSE)
3. Less Krisztián (Tura VSK).

Az 1997 óta a mindenkori Pest megyei elnökség által adományozott „Pest megye labdarúgásáért”­ kitüntetést az MLSZ Pest Megyei Társadalmi Elnökségének döntése értelmében öt személy kapta meg: Baranyi György, Kovács László, dr. Papp Tibor, Schrötter László és Vizler János.

A nap végére maradt a Cegléden december 6­-7­-én régiós tornagyőzelmet, majd december 13­-án a Csongrád megyei Makón országos bajnoki címet nyert Pest megyei amatőr felnőtt válogatott játékosainak és stábtagjainak elismerése. Benkő Tamás megyei igazgató elismerését és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki e nagyszerű siker elérésében részt vett: a játékosok, a szakmai stáb, a szervezői­-lebonyolítói igazgatósági munkatársak, a válogatottba játékost delegáló egyesületek vezetői számára. A válogatott csapat minden tagja emlékérmet és tablót kapott ajándékba, majd a záróbeszédet Benkő Tamás felkérésére Csank János mesteredző mondta el. A rendezvényt fotózások, kötetlen beszélgetések és állófogadás zárta.

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS