Csongrádi siker a megyei válogatottak tornáján

2013. augusztus. 05., 18:24   |    

Csongrádi siker a megyei válogatottak tornáján

A Magyar Labdarúgó Szövetség Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóságának ötlete alapján első alkalommal került megrendezésre az amatőr megyei válogatottak országos tornája.

A megyei labdarúgó bajnokságokban szereplő - profi szerződéssel és/vagy élvonalbeli mérkőzéssel sosem rendelkező - futballisták számára kiírt megmérettetésen valamennyi megye, plusz Budapest is képviseltette magát. A 20 megyei válogatottat előbb területi alapon négy ötös csoportra osztották a szervezők. A tapolcai, siófoki, gyulai és tiszaújvárosi selejtezőket megnyerő együttesek pedig bekerültek a szabolcsi négyes döntőbe. A múlt szombaton megrendezett fináléba Csongrád, Veszprém, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye amatőr válogatottja jutott be.

A legjobb négy közé bejutó csapatok már péntek este elfoglalták szállásukat Nyíregyházán. A technikai értekezleten Csongrád – Tolna és Veszprém – Szabolcs elődöntőket sorsoltak ki a csapatvezetők. A két mérkőzésre egyaránt szombaton reggel 9 órakor került sor. Érdekesség, hogy a 2x25 percig tartó találkozók ideje alatt egyik mérkőzésen sem esett gól, így mind Nyíregyházán, mind pedig Baktalórántházán tizenegyesrúgásokra került sor. A szerencse a csongrádiak és a házigazda szabolcsiak kezét fogta, így ők készülhettek a késő délutáni döntőre, míg a harmadik helyért Veszprém és Tolna csapott össze a nyíregyházi Városi Stadion centerpályáján. Magyarország egyik legszebb létesítményében megrendezett helyosztókon izgalmas, küzdelmes találkozóknak lehettünk szemtanúi.

A harmadik helyért játszott mérkőzésen Tolna tizenegyesrúgásokkal szerezte meg a bronzérmet, míg a fináléban az első félidőben fölényben futballozó, a győztes gólt mégis a lefújás előtti percben megszerző Csongrád diadalmaskodott a házigazdák válogatottja ellen. A döntő után következő ünnepélyes eredményhirdetésen Nyíregyháza Megyei Jogú Város vezetői, valamint a Magyar Labdarúgó Szövetség képviselői adták át a díjakat Magyarország négy legjobb megyei válogatottjának. A mérkőzések szakmai elemzésére, a sportbarátságok mélyítésére pedig remek lehetőséget biztosított a Nyíregyháza egyik legszínvonalasabb éttermében megrendezett szombat esti közös vacsora, ahol az MLSZ képviselői, és a Megyei Igazgatók is részt vettek.

És hogy senki sem térjen haza üres kézzel, arról a vacsorán gondoskodott az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága, hiszen valamennyi játékost, csapatvezetőt és vendéget egy ajándékcsomaggal leptek meg. Sőt, valamennyi résztvevő belépőjegyet kapott az Európa szerte ismert Nyíregyházi Állatparkba, amit a csapatok jelentős része már frissiben, vasárnap délelőtt fel is használt.

– A mi ötletünk alapján jött létre ez a torna, amely mind az országos szövetség vezetőségénél, mind pedig a megyei igazgatóságok körében nyitott fülekre talált, ötletgazdaként kaptuk meg a lehetőséget a finálé megrendezésére – mondta Barczi Róbert, az Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatóságának igazgatója. – Egy régi, talán már el is feledett kezdeményezést szerettünk volna feltámasztani, egyúttal lehetőséget adni arra, hogy eldöntsük: melyik válogatott szerepeljen az európai szövetség által kiírt Régiók Kupáján, az amatőr Európa-bajnokságon. Hozzáteszem, még közel sem biztos, hogy a csongrádiak adják majd a kontinenstornán induló magyar válogatottat. A döntőbe jutott négy régió szövetségi edzői megkapták a jogot és a lehetőséget arra, hogy a régiójukból válogatott állítsanak ki, a keleti és a nyugati országrész két-két csapata a tervek szerint tavasszal oda-visszavágós elődöntőt vív, ezen párosítások győztesei mérkőzhetnek meg az Eb-szereplés lehetőségéért.

Megyei válogatottak tornája, négyes döntő (Nyíregyháza, Baktalórántháza)

Elődöntők:

Csongrád – Tolna 0-0 (11-es: 4-2) Helyszín: Nyíregyháza
Szabolcs- Veszprém 0-0 (11-es: 5-4) Helyszín: Baktalórántháza

3. helyért: Tolna – Veszprém 0-0 (11-es: 6-5) Helyszín: Nyíregyháza

Döntő: Csongrád – Szabolcs 1-0 (0-0) Helyszín: Nyíregyháza

A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS