Amatőrválogatottak tornája: már csak a döntő van hátra

2015. december. 09., 10:45   |    

Amatőrválogatottak tornája: már csak a döntő van hátra

Általános elégedettséggel nyilatkoztak a 3. Megyei Amatőrválogatottak Országos Nagypályás Tornájának nyolcas nagydöntőjéről a rendezvényre kilátogató szakemberek, stábtagok és érdeklődők, noha egyelőre még kérdéses az új országos bajnok kiléte...

Ennek oka, hogy a december 6-án, vasárnap 16 órára kiírt Fejér megye – Baranya megye finálé a szigetszentmiklósi pálya villanyvilágításának váratlan meghibásodása miatt elmaradt. A pótlásról vasárnap este óta folyamatosan egyeztetett a két csapat vezetője, illetve a szervező Pest Megyei Igazgatóság, míg kedd estére kialakult a konszenzusos kérelem a találkozó megrendezéséről.

Aki a torna idején kilátogatott a pomázi, vagy a szigetszentmiklósi sporttelepre, végül aligha bánta meg; magas színvonalú találkozókat és tucatnyi neves szakembert láthattak az érdeklődők.

December 5-én két helyszínen, Pomázon és Szigetszentmiklóson zajlottak a negyeddöntős csoportmérkőzések, melyekről folyamatosan beszámolt a rendező MLSZ Pest Megyei Igazgatóság hivatalos Facebook-oldalán. A találkozók kommentálását egykori szövetségi kapitányok, valamint korábbi kiváló labdarúgók, jelenlegi szakkommentátorok végezték az oldalvonal mentén, így Csank János, Egervári Sándor, Várhidi Péter, illetve Bücs Zsolt, Gelei Károly, Halmai Gábor, Híres Gábor, Juhár Tamás, Nagy Tibor, Németh Antal, Schindler Szabolcs, Simon Antal, Vágó Attila és Varga Attila. A trénereken kívül futballvezetők egész sora tette tiszteletét a rendezvényen, így dr. Barczi Róbert, az MLSZ versenyigazgatója, Csiki Károly korábbi versenyigazgató, Czékus Lajos egykori MLSZ-főtitkár, az MLSZ megyei társadalmi elnökei: Bencsik István (Fejér) és Réfi Gábor (Baranya), a résztvevő megyei válogatottakat elkísérő megyei igazgatók, név szerint Bogyay Zoltán (Baranya), Csige László (Hajdú-Bihar megye), Horváth László (Győr-Moson-Sopron), Khéner László (Komárom-Esztergom), Krizán Sándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Losonczy László (Bács-Kiskun) és Schneider Béla (Fejér). Valószínűleg a torna egyik célját sikerült is elérni, ugyanis az aktív NB-s szakemberek több labdarúgóra is felfigyeltek, így elképzelhető, hogy néhányan közülük a tavaszt már magasabb szintű bajnokságban kezdhetik majd...

A nyolc megyei amatőrválogatottat versenyeztető tornára 48 oldalas színes kiadványt készítettek az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság munkatársai, amelybe lapozva minden kapcsolódó információ megtalálható volt. Ilyen például a csapatok játékosainak adatai, a regionális selejtezők eredményei, a versenysorozat eddigi három kiírásának valamennyi eredménye és a megyei válogatottak örökranglistája, a menetrend, a házigazda polgármesterek és klubvezetők köszöntője, továbbá sok-sok színes érdekesség.

A szombati pomázi és szigetszentmiklósi negyeddöntős csoportokból 1. helyen Pest megye, mögötte Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, a másik ágról Baranya és Fejér megye várhatta a vasárnapi szigetszentmiklósi négyes döntőt, amely 10 órakor vette kezdetét.

A torna valamennyi csoportmérkőzése alatt a fentebb felsorolt szakemberek értékelték a látottakat, majd a szombat esti, a Hotel Bestline-ban a rendező Pest Megyei Igazgatóság által szervezett banketten a mesterek meglátásai alapján kapott elismerő oklevelet mind a nyolc csapatból az aznap legjobban védekező, illetve támadó labdarúgója. A vacsorán megjelent közel kettőszázötven vendég –a csapatok tagjai és vezetői – megtekinthetett egy negyedórás videó-összeállítást a szombati mérkőzésekről, gólokkal, helyzetekkel fűszerezve. A bankettet követően a kiesett csapatok hazautaztak, a negyeddöntőből továbbjutott négy amatőrválogatott pedig lassan nyugovóra tért.

A vasárnapi első elődöntőben címvédő jogán házigazdaként szereplő, Limperger Zsolt vezette együttes nem bírt Fejér megye válogatottjával (0–1), így nem sikerült megismételnie előző évi teljesítményét, a döntőbe jutást. A másik összecsapáson a baranyaiak 2–0-ra múlták felül Szabolcs-Szatmár-Bereg megye csapatát, így a bronzmérkőzésen következhetett a szombati csoportmérkőzés visszavágója.

Itt a sokáig kiegyenlített mérkőzésen végül a szabolcsiak visszavágtak az előző napi 4–0-ért, és 3–0-s győzelmükkel szomorították a Pest megyeieket. Ekkor már javában zajlottak a döntő előkészületei, Csank János és Németh Antal, a találkozó szakkommentátorai már pályarajzzal kiegészített összeállításokkal a kezükben várták az összecsapást. Ám teljesen váratlanul a csapatok kivonulása, majd a Himnusz elhangzása után a szigetszentmiklósi pálya villanyvilágítása meghibásodott, amelyet a házigazda technikai személyzetnek több mint háromnegyed óra elteltével sem sikerült helyreállítania.

A rendező Pest Megyei Igazgatóság mindenképpen szerette volna megrendezni a mérkőzést, ennek érdekében a Szigetszentmiklóstól 14 kilométerre lévő Dunaharasztin tudott tartalékpályát biztosítani (a csapatok autóbusszal tudtak volna átutazni az új helyszínre), ám a találkozó a két fél eltérő álláspontja miatt végül elmaradt... A vasárnap estétől kedd estig tartó időszakban a rendező és a résztvevő megyei igazgatók lefolytatták a szükséges egyeztetéseket, amelynek végén győzött a fair play: a találkozót közös megállapodás szerint december 13-án, vasárnap 14 órakor lejátsszák Szigetszentmiklóson.

Dr. Barczi Róbert, az MLSZ versenyigazgatója, a torna ötletgazdája így látta szombaton, a pomázi helyszínen a rendezést: – Egyfelől, mint a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatója, másrészt, mint ennek a tornának az ötletgazdája látogattam ki erre az eseményre. Elégedett vagyok a rendezéssel, a körülményekkel és a színvonallal. Nagyon tetszik az a Pest megyei javaslatra elfogadott újítás, hogy nem négy, hanem nyolccsapatos a döntő, így lényegében a selejtezőkben a második helyen végzett csapatoknak is reális esélye van bekerülni a legjobbak közé. Látom azt is, hogy a Benkő Tamás vezette Pest Megyei Igazgatóság nagyon komolyan vette ezt a rendezvényt, beleértve a pályát, a feltételeket, a szállást, a vacsorát; nagyon precízen, pontosan megszervezték a tornát. Titkos favoritom nem volt, bár mint korábbi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgató, természetesen szurkoltam a szabolcsi csapatnak, de igazából úgy gondolom, hogy az egész rendezvénnyel nyert az amatőr futball, és ez a legfontosabb.

A torna eredményei

Negyeddöntők

Az A-csoport eredményei (Pomáz)
Pest – Szabolcs-Szatmár-Bereg 4–0 (4–0). GÓL: Herczeg Simon, Bozsoki I., Borsi M., Kékesi A. R.
Bács-Kiskun – Hajdú-Bihar 5–1 (3–0). GÓL: Palásti S., Bene M., Dostyicza D., Harnos Z. D., Mizsei A., ill. Csordás J. T.
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Bács-Kiskun 2–1 (2–0). GÓL: Costea P. (2), ill. Szabó Sz. KIÁLLÍTVA: Kristófi S. (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) a 45. percben (a második sárga lap után).v Hajdú-Bihar – Pest 1–1 (1–1). GÓL: Szabó B., ill. Milkó D.
A Hajdú-Bihar – Szabolcs-Szatmár-Bereg (3–1) és a Bács-Kiskun – Pest (0–1) találkozók eredményeit magukkal hozták a csapatok.

A B-csoport eredményei (Szigetszentmiklós)
Győr-Moson-Sopron – Fejér 0–1 (0–0). GÓL: Mondovics D.
Komárom-Esztergom – Baranya 1–4 (1–0). GÓL: Király Z., ill. Takács Á., Szentes K., Hadobás G., Kónya D.
Baranya – Győr-Moson-Sopron 2–0 (0–0). GÓL: Horváth G. (2).
Fejér – Komárom-Esztergom 3–1 (1–0). GÓL: Márki D. (11-esből), Pleszkán T., Madaras D., ill. Berki G. (11-esből). KIÁLLÍTVA: Bognár I. (Fejér) a 69. percben (a második sárga lap után).
A Győr-Moson-Sopron – Komárom-Esztergom (3–1) és a Fejér – Baranya (2–2) mérkőzések eredményeit magukkal hozták a csapatok.



Az elődöntők eredményei (Szigetszentmiklós):

Pest – Fejér 0–1 (0–1). GÓL: Mondovics D.
Baranya – Szabolcs-Szatmár-Bereg 2–0 (2–0). GÓL: Hadobás G., Vénosz S.

A 3. helyért:

Pest – Szabolcs-Szatmár-Bereg 0–3 (0–0). GÓL: Costea P., Somogyi P., Marics G.
v A facebook.com/pmlsz oldalon számos, a torna résztvevői, vendégei, szereplői által adott villáminterjú hallgatható és nézhető meg.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS