Micsoda este! Több mint ezren láthatták a Kelen történelmi sikerét a Budapest Kupában!

2019. április. 25., 09:00   |    

Micsoda este! Több mint ezren láthatták a Kelen történelmi sikerét a Budapest Kupában!

Nem csalódott az, aki kilátogatott a Budapest Kupa döntőjére, amelyet a Budafoki MTE Stadionban rendezett meg az MLSZ Budapesti Igazgatósága 2019. április 24-én, szerdán 19 órától.

A találkozót megelőzően 17 órától Színész – Újságíró Rangadóra került sor, és többek között Murányi Domonkos gólerős játékának köszönhetően is a Szöllősi György és Somogyi Zsolt fémjelezte csapat magabiztos győzelmet aratott a Nemcsák Károly vezette Színészek ellen.
Következett a várva várt döntő, amelyre végül több mint ezren érkeztek. A bejáratnál tombolával és műsorfüzettel várta a kilátogatókat az Igazgatóság.
A mérkőzés előtt közvetlenül együtt mutatták be a pályán a három eddigi vándorserleget. Az először 1977-ben átadott elsőt, amelyet a RAFC csapata három egymásutáni győzelme után 1997-ben végleg elnyert, majd a most 2019-ben visszavonultatott másodikat, és végül a több mint egy méter magas új kupát. A három serleggel együtt a félidő végéig a lelátón elhelyezett információs pultnál fényképezkedni is lehetett.
A mérkőzés első félidejében jó értelemben gyorsan egymásnak estek a csapatok. Soltész István már az 5. percben megremegtette a REAC kapufáját, majd a 30. percben az egyesület elnökének fia Van Den Aker Alex a 30. percben meg is szerezte a vezetést a Kelennek. A félidőig maradt az 1-0.


A szünetben a tombolák kisorsolására került sor, az ajándékcsomagok és a megjelent hírességek által aláírt labdák után Lisztes Krisztián korábbi válogatott labdarúgó egy 8 éves kisfiúnak okozott nagy örömet azzal, hogy kihúzta a sorszámát. Az ifjú szurkoló egy két főre szóló belépőt nyert a Magyarország – Wales EB-selejtezőre.
Jött a második félidő, amely során a REAC természetesen új fokozatba lépett. Támadásaik nem is maradtak eredménytelenek, és a 60. percben a csereként beállt Törőcsik Bence ki is egyenlített.
A palotaiak nem hagyták abba a nyomást és volt is esélyük megszerezni a győztes gólt, de végül maradt az 1-1, ahogy a szurkolók izgalmait fokozva a 2x15 perc hosszabbítás után is.


Jöttek a büntetők, az orosz rulettnek pedig esélyese volt a Kelen, hiszen a negyeddöntőből és az elődöntőből is büntetőkkel jutottak tovább. Jól rúgtak akkor és jól rúgtak most is, a tizenegyespárbajt a budai csapat nyerte meg 5-3ra.
Tombolt a lelátó, ezen a napon rengeteg fiatal döntött minden bizonnyal a futball életreszóló szeretete mellett.
A díjátadón először a mérkőzés játékvezetőit ismerték el, Juhos Attila a BLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke adott át emlékplaketett Kiss Gergőnek, Kispál Márknak, Tóth I. Tamásnak, és Dobó Gábornak.


Ezután Lisztes Krisztián díjazta a mérkőzés legjobbját, aki az Igazgatóság döntése alapján Balogh Bence Béla lett a Kelen SC támadója.


Az érmeket, a kupákat és a vándorserleget Gundel Takács Gábor, az MLSZ Budapesti Igazgatóság társadalmi elnöke, Dr. Borbély Zoltán társadalmi alelnök, és Lovász Tamás István, az MLSZ Budapesti Igazgatója adta át.

 

A Budapest Kupa győztes Kelen SC kerete: 

Haála Kada, Van den Aker, Módly Márk, Zsiborás Zalán, Rőthy MArtin, Soltész István, Csabai Tamás, Krajnc Balázs, Balogh Bence, Kádár Máté, Egyed Botond, Bakó Krisztián, Tímári Norman, Szabó Botond, Koós Bálint, Major Csongor, Moldován Dániel, Kiss Gábor

Harmati Tamás (vezetőedző), Horváth Eszter (Masszőr), Kun István (Asszisztensedző)


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS