A Gázgyár 64 közé jutott a Magyar Kupában!

2019. szeptember. 23., 10:48   |    

A Gázgyár 64 közé jutott a Magyar Kupában!

A Magyar Kupa 6. fordulójában három BLSZ I-es csapat is részt vett. Az Unione bravúros eredményt ért el, csak 1-0-ra kapott ki a tavaly még NB1-es MTK-tól. A Svábhegy se vallott szégyent, de 0-2-es félidő után 0-6-tal meg kellett hajolnia az NB II-es Kazincbarcika előtt. Az ASR Gázgyár csapata viszont a Makót legyőzve bejutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

Az ASR Gázgyár legyőzte a Csongrád megyei első osztály egyik élcsapatát, a Makó FC-t a Magyar Kupa 6. fordulójában, és ezzel a Budapest I. osztályú csapat bejutott a legjobb 64 közé!

A mérkőzésről Molnár Zoltánt, az óbudaiak vezetőedzőjét kérdeztük:

- Hatalmas bravúrt hajtottunk végre. Egy nagyon erős ellenfelet sikerült legyőzni. Így a Csepel elleni siker után ismét bravúrral tudtunk tovább lépni a Magyar Kupában.
Kicsit a bajnokságban beragadtunk, így ez egy fontos, építő siker volt. Az elmúlt hetekben is szépen dolgoztunk az edzéseken, örülök, hogy ez újra eredménnyel is párosult. Kárpótlás volt ez a mérkőzés a bajnokságban elhullajtott pontokért. Remélem, át tudjuk menteni ezt a játékot és koncentrációt a következő hetekre.
A mérkőzés úgy alakult, ahogy szerettük volna. Zárt védekezésre és kontrákra készültünk. Gólunk egy ilyen előre elképzelt szituációból született meg, és ezután is szerezhettünk volna még két-három ilyenből gólt. Scheiber Bence játékának kulcsszerepe volt ezekben az akciókban, sajnos megsérült, de addigra öröm az ürömben, hogy már vezettünk.
Az első félidőben nem igazán hagytunk lehetőséget ellenfelünknek, és szinte végig stabilan játszottunk. A második játékrész hajrájában aztán azért kapusunk, Zubány Gábor jó teljesítményére is szükség volt.
Egy erős, jól passzoló ellenfelet győztünk le. A kulcs az volt, hogy a csapatot fegyelmezettség, szív, hit és koncentráció jellemezte. Örülök, hogy tovább képviselhetjük a kupában a Budapest első osztályt, mostanra egyedüliként a 64 között. Örömmel és izgatottan várjuk a pénteki sorsolást.


A hírkategória további hírei

MLSZ Webshop MLSZ Webshop MLSZ Webshop

FŐSZPONZORAINK

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS