Főoldal > Egyéb > Ülésezett a Fellebbviteli Bizottság

Ülésezett a Fellebbviteli Bizottság

A Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóságának Fellebbviteli Bizottsága (FeB) április 19-én újra ülésezett, s három aktuális ügyben hozott határozatot.

A háromtagú grémium soros ülésén az Úri KSK, a Valkó KSK, valamint a Pilisszentiváni SE beadványait tárgyalta.

Az Úri KSK-tól a Fegyelmi Bizottság korábban megvonta a felnőtt mérkőzések rendezési jogát 2017. június 15-ig, melyet a FeB 2017. május 27-ig terjedő időszakra mérsékelt, így szezonbeli utolsó találkozóját újra saját pályáján játszhatja le a Pest megyei felnőtt II. osztály, Keleti csoportjában szereplő együttes.

A szintén a felnőtt II. osztály, Keleti csoportjában szereplő Valkó KSK a versenybizottság április 10-ei versenyügyi határozata (részletek lentebb) ellen élt jogorvoslattal. Az elsőfokú vb-határozatot a FeB helyben hagyta, a fellebbezést elutasította.

A Pilisszentiváni SE három eltiltott játékosa ügyében adott be fellebbezési kérelmet, mert korábban a Fegyelmi Bizottság Czidó Mátét és Tordai Balázst 3-3 soron következő felnőtt bajnoki mérkőzéstől, míg Tasnádi Tamást 2017. december 31-ig minden, a labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta. Czidó Máté és Tordai Balázs büntetését 2-2 mérkőzésre mérsékelte, míg Tasnádi Tamás beadványát elutasította a grémium.

 

Elutasították a Valkó óvását

A Pest megyei II. osztályú felnőtt labdarúgó-bajnokság, Keleti csoportjában 2017. március 26-án megrendezett Tápiószele SE – Valkó KSK (2–1) bajnoki mérkőzés végeredménye ellen a vendég sportszervezet jogosulatlanul pályára lépő játékos szerepeltetése miatt az MLSZ hatályos Labdarúgás Versenyszabályzatának (továbbiakban LVSZ) VI. fejezet, 45. § (1) bekezdés (a) és (b) pontja alapján óvást nyújtott be.

A tárgybeli mérkőzésen a hazai Tápiószele SE csapatában Jónás Roland (134 080) labdarúgót a játékvezető a második sárga lapos figyelmeztetése után nem azonnal, hanem csak később, a játék újraindítása után néhány perccel állította ki.

A versenybizottság álláspontja szerint az óvási beadványban hivatkozott hatályos LVSZ VI. fejezet, 45. § (1) bekezdés (a) pontjában foglalt elkövetési magatartás – („Ha a kezdő vagy cserejátékos labdarúgó jogosulatlanul pályára lépett, különös tekintettel a versenyigazolvány hiányára.”) – nem valósulhatott meg, ugyanis a játékos már a pályán tartózkodott; a bizottság véleménye szerint ugyanakkor az idézett előírás valamennyi játékos tekintetében az esetleges pályára lépése előtti állapotra vonatkozik.

A hatályos LVSZ 15. § (4) bekezdés (b) pontja részletesen taglalja a jogosulatlan játék lehetőségeit, ám bevezetőjében szintén a „pályára lépés” kifejezésre hivatkozik. Márpedig pályára lépésének pillanatában valamennyi hazai játékos játékjogosultsággal rendelkezett, azaz szabályosan lépett pályára.

A Versenybizottság álláspontja szerint továbbá az óvási beadványban hivatkozott hatályos LVSZ VI. fejezet, 45. § (1) bekezdés (b) pontja („Ha valamelyik csapat játékjoga a mérkőzés napján fel volt függesztve.”) szintén nem valósulhatott meg, ugyanis a Tápiószele SE (1433) egyetlen csapatának játékjoga sem volt a mérkőzés napján felfüggesztve.

A fentiek miatt a versenybizottság április 10-én elutasította a valkóiak óvását, melyet az MLSZ PMI Fellebbviteli Bizottsága – mint arról fentebb már beszámoltunk – április 19-ei ülésén helyben hagyott.