Főoldal > HÍREK > Súlyos sérülés miatt indult vizsgálat

Súlyos sérülés miatt indult vizsgálat

Sajnálatos sérülés történt a Pest megyei első osztályú felnőtt bajnokság március 25-én rendezett Dabas II. – Gödöllő megyei I. osztályú bajnoki mérkőzésén. Noha a sérülést szabálytalanságával előidéző dabasi játékosnak a játékvezető csupán sárga lapot mutatott fel, az MLSZ Pest Megyei Igazgatóság Fegyelmi Bizottsága – a hatályos Fegyelmi Szabályzat előírásainak megfelelően – a sérülés körülményeinek teljes körű kivizsgálása érdekében a mérkőzést követő első ülésén, március 29-én részletesen foglalkozott az esettel.

A szövetségi ellenőr jelentése alapján bizonyítást nyert, hogy a 2017. március 25-én 15 órakor kezdődő Dabas II. – Gödöllői SK megyei I. osztályú felnőtt labdarúgó-mérkőzés 85. percében a hazaiak játékosa, Farkas Roland által elkövetett szabálytalanság – hátulról gáncsolta az őt a labdával kicselező gödöllői Pap Tamást – súlyos sérülést eredményezett. Pap Tamás a bal lábszárát fájlalva a földön maradt, ápolásra szorult, és hordágyon kellett levinni a pályáról. A kihívott mentő kórházba szállította, ahol – a gödöllőiek elmondása szerint – az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a futballistának eltört a szárkapocscsontja, így az idei szezonban már aligha léphet pályára.

A tényállás kiegészítése és pontosítása céljából a sérülést szenvedett labdarúgótól bekért ambuláns lap április 4-én érkezett be a szövetségbe. Az ambuláns lapon szereplő diagnózis – amelyet az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Merényi Gusztáv Kórházának traumatológiai szakambulanciáján állítottak ki a mérkőzés napján, március 25-én, 18 óra után nem sokkal – hivatalosan is megerősítette az eddig ismert információkat: Pap Tamás a bal lábán szárkapocscsonttörést szenvedett.

Az ügy a Fegyelmi Bizottság április 5-i ülésén folytatódik.