Főoldal > Borsod-Abaúj-Zemplén > NYIÁSZ változások

NYIÁSZ változások

Képkivágás

 

 

Működési költségtérítés

2) Az amatőr 19 év alatti férfi utánpótlás labdarúgó belföldi átigazolásakor minden átigazolási időszakban a B. táblázatban foglaltak szerinti összeg fizetendő az ott töltött éveknek megfelelően.

2a) Az utánpótlás Működési költségtérítésként a labdarúgó 12 évnél fiatalabb időszakára minden esetben, a táblázatban szereplő összeg 50%-a fizetendő.

2b) Az utánpótlás működési költségtérítési táblázatban az adott sportszervezet besorolását a sportszervezet U19-es csapatának osztálya határozza meg.

2c) A táblázatban szereplő összegektől a két sportszervezet közös megállapodás alapján eltérhet úgy, hogy a táblázatban feltüntetett működési költségtérítési összegek minimum 10%-a minden esetben kötelezően fizetendő.

2d) Amennyiben egy klubot váltó játékos egy éven belül újra átigazol, az új sportszervezet az előírt éves utánpótlás működési költségtérítés mellett, az átadó sportszervezet ezt megelőző utánpótlás működési költségtérítését is köteles megfizetni az átadó sportszervezetnek.

2e) Abban az esetben, ha egy labdarúgó egy éven belül külföldről másik magyar sportszervezetbe igazol vissza, az új sportszervezet köteles megfizetni azt az utánpótlás működési költségtérítést a játékos legutóbbi magyar sportszervezetének, amelyet közvetlen odaigazolása esetén kellett volna fizetni.